Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 17:14 - ПРИВАТИЗАЦИЯТА И ЕРП -тата
Автор: kozme Категория: Бизнес   
Прочетен: 1242 Коментари: 6 Гласове:
12

Последна промяна: 19.03.2014 23:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


                             ЕНЕРГИЙНАТА  САГА  и МАФИЯТА  ДКЕВР


         ДКЕВР - банда чиновници обслужващи чужди на България интереси
и само смяната на шефа на комисията, не решава нищо.Нужна е цялостна реформа.За първи път в България по темата "Енергийна мафия" се заговори когато гражданите скочиха срещу високите сметки за ток преди години, когато ЧЕЗ реши да увеличи цената на топлото.                                           ПРИВАТИЗАЦИЯТА

       Действието приватизация на Енергото в България става през 2005 година

Държавата в лицето на кабинета "Сакскобургготски" се нагърби да продаде енергийния сектор на чужди господари. Дойдоха от Европа няколко "инвеститора" .

Всяко правителство си има свое "енергийно лоби" което защитава интересите на чуждите инвеститори - Срещу високо заплащане - хонорари), за да не прекъснат корупционните сделки. Това становище дава право на всеки, заинтересован да се зарови в документите, чрез които ЕРП-тата изчисляват консумацията на потребителите си и им начисляват надценки с двойни - тройни цени и измислени надбавки.

Енергийната мафия се заформи още през 1991 година,когато европейците си дадоха ясна представа че щом правителствата се сменят на 4-ри години и всяко от тях си поставя на високите постове свои хора, чрез които да източват държавата,могат и те - европейците в лицето на северните държави - Швеция,Дания,Норвегия или Холандия да се настанят у нас и да изкупят за дребни стотинки (вместо милиарди евро.


Как стават кражбите на ток от ЕВН, ЕОН или ЧЕЗ ?


ЧЕЗ самоволно демонтира сертифицираните от държавна лаборатория към ДАМТН  изправни електромери и поставя на тяхно място, без съгласието на собствениците, свои уреди, които не са сертифицирани от независима лаборатория.

...... И които отчитат по-високо потребление. Отчитат даже и тогава когато контакта е включен,без уреда да работи.

 Защо ни е комисия за защита на потребителите след като тази комисия няма власт да осъди една порочна схема - ЧЕЗ,ЕВН ...или ЕРП-та?


Европа спуска директиви и закони, които в България нямат юридическа сила, защото в България цари безнаказаност и беззаконията се поощтряват от правителствата.

Макар че -
Европейската директива 32/2006 разпорежда заплащането да става само за реално изразходвани количества. Нещо повече, в европейските страни никой не може да бъде лишаван от ток за това, че обстоятелствата са го лишили от възможността да си плати. Защото в правовите държави ползването на електроенергия е право. Ако някой е безработен или социално слаб, практиката в ЕС е на такива ползватели да се монтират ограничители на мощността, а самите те трябва да проявяват достатъчно лоялност, като внасят периодично по 10 – 15 евро( 20-30 лева), а остатъкът им се поема от общината. Общините дават на социално бедните субсидии - помощи - дърва и въглища,които да ги топлят през зимата,но само ако беднякът си ги изработи в рамките на 10-на дни, защото няма безплатен обяд и все пак работата му е необходима.


Колкото до самите електромери измамата е следната:

Нощната тарифа върви от 22:00 до 06:00, а дневната – от 06:00 до 22:00 часа.

Ако през деня в 16:00 часа часовникът показва 04:00 часа, тогава говорим за измама, която се извършва зад гърба ви, защото през нощта в 04:00 часа електропотреблението Ви ще се отчита по дневни тарифи, сякаш е 16:00 часа следобяд...ако часовниците на електромера са настроени на 24 часа, няма проблем,но ако са на 12 часа, проблема идва от денонощните малките часове.


Малко масло в...огъня....

НОВО-то  УВЕЛИЧЕНИЕ на цените на ел.енергията ПРЕЗ НОЕМВРИ 2012 ни хвърли в ужас.
http://kozme.blog.bg/novini/2012/07/06/nov-cenovi-shok-uvelichavat-cenata-na-toka-ot-noemvri-2012.976167
....и Сега отново - изненадващо  ДКЕВР е нападнат от ЕРП-тата - искат ново увеличение от 6,75% от април т.г. ...аман ти и системата, първо намалят цената на тока със 7% а..след два месеца искат увеличение на цената на тока  с около 7%.И то какво се получава.....танто за .......от пусто в празно. Може би всичко това е добре разработен сценарий!


Българите още се опитват да преглътнат 13-процентното увеличение от юли, а вече им се готви ново.Отново ще има вдигане на цените на тока, заяви председателят на ДКЕВР .Без притеснения той обяви промяната, въпреки че българите още не могат да се съвземат от ценовия шок, който надвисна над главите им от юли, и още плащаме ,заради превишението със 100% на зимните сметки.Още поне 7 процента нагоре обаче ни очаква по всяка вероятност от април 2013…Оправданието пак е свързано със зелената енергия, което пък щяло все някога да ни поевтини електричеството,но кога?


...още малко масло в огъня -
Тези подробности обаче никак не тревожат началниците, защото техните заплати  са  около  8000 лева. Всички знаем средната (780лв) такава заплата у нас, както и тежкото социално положение, в което се намират мнозина които живеят на ръба на бедността само с 300лв. а какво да кажем за социалните и инвалидните пенсии които не надвишават 150 лв.ДКЕВР знаят къде отива всяка стотинка, платена от потребителя, но не казват, ама и ние знаем....всички печалби отиват в касата на собствениците на ЕРП-тата,Козлодуй и др.фирми. И...нито стотинка не се влага като инвестиция у нас. Държавата също си взима "своето" само потребителите които плащат сметките са незащитени.

ДКЕВР - това е комисия,която не произвежда нищо,но получава заплати като на президенти.Сметките за ток няма да паднат чрез национализация, няма да поевтинеят и чрез либерализация и национална програма за инвестиции в енергийната ефективност. Защото в ЕС са затегнали положението и там има наказания за вредните газове свързани с "Глобалното затопляне" .


Предложението идва от умните глави - следвайте принципите си драги протестиращи - искайте по-високи заплати, защото живота е скъп и бедните нямат шанс за оцеляване, ако държавата не ги "храни" непрекъснато с помощи или субсидии по евро-проекти. Ако имат късмет техните проекти да бъдат одобрени - ще вземат парите, ако не,  ще трябва да теглят кредити и да задлъжняват, ако не съумеят своевременно да си настроят часовника с модерните "времена" на ЕС. Борете се драги сънародници за по-високи заплати, само така ще си стъпите на краката. Цените на стоките и услугите непрекъснато се увеличават в целия свят, не само у нас и...само високите доходи - заплати, пенсии и помощи ще са избавлението от бедността.

Друг начин няма!
 - борете се за високи доходи! И те да бъдат приети от следващото НС - със закон.
 - Оставете политиката на политиците!
 - Хванете тези политици да работят за вас, да обслужват вашите интереси, да ви защитават пред чуждите инвеститори и да ви служат. Тези политици (няма значение от какъв цвят ще са) са вашето спасение - те ще извоюват за вас високите доходи от работодателите в тристранката и ще накарат и синдикати и народни представители да работят за вас.Така както ГЕРБ извоюваха ниската цена на газа, нали не сте забравили това им постижение? Въпреки всичко пак ДКЕВР изиграха предателската роля - да подкопаят доверието на народа към управлението и да се сдружат с мафията в енергетиката и газоразпределението. Ако сте забравили това значи сте с къса памет.

ДКЕВР не са политици, те служат на този, който им носи "куфарчетата с пари" т.н. корумпирани политици и работодатели ( синдикатите също), тази комисия отдавна е за изхвърляне и разпускане - тя де факто не служи на народа, а е срещу него, обслужвайки чужди интереси.

З.Радева.
22.03.2013.Гласувай:
12
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. rouzy - ДКЕВР Е ЕДИН БУШОН който ще....
22.03.2013 20:55
ДКЕВР Е ЕДИН БУШОН който ще гръмне, ако не успее да се вземе в ръце и не задейства машината да работи в полза на потребителите на електроенергия. Поначало политиката която водят ЕРП-тата са свързани с някакви зависимости от ЕС,които ние не познаваме. А тъй като ние сме членове на ЕС от 2007г, се задължаваме да следваме правилата и да изпълняваме всички европейски закони свързани с тези инвеститори. Тези чужди инвеститори дойдоха у нас след като Тройната коалиция приватезира ЕРП-та през 2005 г. Тези политици тогава бяха твърдо против чуждите инвеститори и се правиха протести срещу НАТО и президента тогава Г.Първанов толерираше тези протести,а няколко месеца след това се обявиха приватизациите,Първанов беше човека който първи отвори вротите на чуждите инвеститори, а правителството им обеща най-добрите условия за работа у нас и намекваше за това как след време цените на стоки, услуги и енергото малко по малко ще се покачват,заради спогодбите които са подписали в полза на ЕРП-та - преференциални цени и др.добри условия на бизнес у нас. Така още тогава тази коалиция в действителност изгони младите българи да си търсят работа в Европа. Всяка приватизация която е ставала на нашите предприятия е за сметка на младите потенциални кадри,които търсят по-добри условия за работа и живот в чужбина. Тази коалиция изгони нашите деца на улицата и ги остави без доходи, остави с ниски доходи нашите бащи и майки, отритна младите майки и се подигра с болните и инвалидите ни.
цитирай
2. marley - ДКЕВР и цените
22.03.2013 22:42
http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402

Цена по която НЕК продава електрическа енергия на електроразпределителните дружества и крайните снабдители – 79,18 лв./МВтч, в т.ч. цена за услугата обществена доставка - 1,32 лв./МВтч.
цитирай
3. djem - ЕРП-тата и ЕС
22.03.2013 23:34
МЕРКЕЛ Е ПРОТИВ НАМАЛЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ НА ТОКА ЗАЩОТО ГЕРМАНСКИ И ИТАЛИАНСКИ ФИРМИ УЧАВСТВАТ В ПРОЕКТИТЕ И ВНАСЯТ ПЕЧАЛБИТЕ В ГЕРМАНИЯ. МЕРКЕЛ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ГЕРМАНИЯ.

ЗАТОВА Е ПРОТИВ ВСЯКО НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНАТА НА ТОК, ВОДА И ПАРНО, ТЯ Е СЪС СВОИТЕ СИ НАГЛАСИ И ДЪРЖИ ИКОНОМИКАТА НА ИНВЕСТИЦИОННИТЕ ПРОЕКТИ В ЕВРОПА ДА СА НА ПЕЧАЛБА.ХИЧ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ, МЕРКЕЛ ВЗИМА 25 000 ЕВРО ЗАПЛАТА. ЗА НЕЯ ТОКА Е ЕВТИН, ЗА МИНИСТРИТЕ И ДЕПУТАТИТЕ - СЪЩО.ЗАТОВА Е ПРОТИВ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, СТАЧНИЦИТЕ. МЕРКЕЛ Е ДОСТОЕН ЗАЩИТНИК НА МОНОПОЛИСТИТЕ.
цитирай
4. marley - НОВИТЕ ДЕПУТАТИ - ДО 35 ГОДИНИ НЕ ПО СТАРИ.
23.03.2013 07:03
Водачите на протестите срещу монополите Ангел Славчев, Дончо Дудев и Янко Петров обявиха, че ще участват в изборите на 12 май. Те ще използват регистрацията на партия "Демократична гражданска инициатива" с лидер Стефан Пеев. Тримата активисти нямало да са кандидат-депутати - ще създават отвън групи за граждански натиск, обяви Славчев. Въпреки това той заяви амбициозна цел - 160 мандата в 42-рия парламент. 90% от хората в листите щели да са до 35 г. ГЕРБ и БСП са "забранени" за коалиция, а битката ще е срещу "партиите на прехода".

"Никой от нас няма да обещава 500 лв. пенсия и 1000 лв. заплата", заяви Дудев. Той обяви 5 идеи - промяна на Закона за референдумите и отзоваване на депутатите, промяна в Изборния кодекс, независимост на съдебната система без политически квоти, антимонополни закони, приоритет - въвеждане на електронно правителство.
Очаква се още днес активистите да се съберат пред Народния театър в София, за да събират подписи за регистрация в ЦИК и да разясняват идеите си.
цитирай
5. hristo27 - EVN го раздават сърдито, защото с ...
23.03.2013 09:32
EVN го раздават сърдито, защото с намаление цените на тока, печалбите им ще паднат с хил лв и щяли да фалират. Господа от EVN, като не ви е изгодно - прав ви път. И вземете със себе си другите две ЕРП-та, Сакса, другарите от "Позитано" и всички останали, които Ви уредиха със "скромните" заплати от по 80-100 хил лв.
цитирай
6. golden - ЧЕЗ ще съдят България в Брюксел
02.04.2013 10:18
заради намалените цени на тока.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

Календар
«  Март, 2020  
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031