Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04 06:56 - ЛЕКАРИТЕ ЛЪЖАТ НА ПОРАЗИЯ, ЩАБА - СЪЩО
Автор: kozme Категория: Регионални   
Прочетен: 231 Коментари: 0 Гласове:
7 

                             РАЗБИВАНЕ НА МИТОВЕ И ЛЪЖИ

Днес лекарите много лъжат, лъжат за симптомите при грипни вируси и най-вече за симптомите на ковид-19

ПЪРВА ЛЪЖА - конюнктивит. БОЛЕСТТА е позната още от времето на Първата световна война.
Конюнктивитът е едно от най-често срещаните заболявания на очите. Той засяга конюнктивата, която представлява онази невидима прозрачна „ципа”, покриваща окото и клепачите от вътрешната им страна.Прочети още на: Конюнктивит - едно от най-честите очни заболявания Конюнктивитът е заболяване, което може да засегне дори и новороденото бебе. Клепачите отичат и се появява секрет, който може да има различна консистенция и цвят в зависимост от причинителя на болестта. Малките деца и тези в училищна възраст също могат да развият конюнктивит. Това е така, защото той може да бъде силно заразен, а децата нямат все още навика да пазят околните, ако са засегнати или самите те да се пазят, ако някое друго дете е с конюнктивит.Прочети още на: Конюнктивит - едно от най-честите очни заболявания. Работата, свързана с дълго стоене пред компютъра, води до появата на т.нар. сухо око.Прочети още на: Конюнктивит - едно от най-честите очни заболявания.Алергичният конюнктивит също спада към неинфекциозните конюнктивити. Той е резултат от свръхреакция на имунната система, вследствие на попаднал алерген в окото. Алергени могат да бъдат: домашен прах, полени, животински косми, грим или козметични препарати за премахване на грим и др.

Прочети още на: Конюнктивит - едно от най-честите очни заболявания | Puls.bg - https://www.puls.bg/aktualno-c-6/koniunktivit-edno-ot-nai-chestite-ochni-zaboliavaniia-n-25546

ВТОРА ЛЪЖА - висока температура - Високата температура се определя, когато е над нормалните стойности. Сама по себе си тя не е болест, а симптом на заболяване. Температурата е защитна реакция, начин организмът да се бори с болестта.За повишена температура говорим, когато са измерени под мишниците стойности над 37,0°C или при ректално/орално измерване - 37,5 °C.
Варира в зависимост от много фактори, включително физическа активност, прием на храни, сън, време на денонощието. Обикновено най-високите стойности се измерват около 18:00 часа, а най-ниските - около 03:00 - 6:00 часа. Температура 38 градуса по Целзий е фебрилна и трябва да се проверява често.
Коя температура е висока?
до 36,9°C - нормална;
от 37°C до 37,9°C - леко повишена (субфебрилна температура);
от 38°C до 38,9°C - умерена (фебрилна);
от 39°C до 39,9°C - висока;
(fever of unknown origin, FUO), дадено през 1961 г. от Petersdorf and Beeson. Дефинирано е като като фебрилно състояние, при което температурата се
повишава над 38.3°С с продължителност над 3 седмици. Т.е. поддържа се фебрилна температура, без да е идентифицирана ясната причина за нея, независимо от проведените изследвания.

https://www.credoweb.bg/topics/general/visoka-temperatura/799Гласувай:
7
0


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене